Spännande underhållning med blackjack

Blackjack är ett spel där du provar din lycka och använder strategier för att se hur nära det talet 21 du kan komma. Färgerna på korten har inte någon betydelse i spelet och värdet av en hand är summan av korten. Spela online och du kan chatta med dealern medan de delar ut korten. Tänk dig möjligheten att slå dealern genom att först få 21 och samtidigt få lite klirr i kassan. Det är inte möjligt att räkna antalet utdelade kort eller se några utdelningsmönster när du spelar online. Däremot så kan du ha tillgång till spelregler och strategier om du öppnar ett till fönster utöver spelfönstret.

Historia

Blackjacks ursprung går precis som många andra casinospel att spåra till 1700-talets Frankrike och spelet vingt-et-un som betyder tjugoett. Spelet hamnade i Nordamerika via nybyggare men det fick ingen omedelbar framgång. För att göra spelet mer attraktivt så infördes det att om man fick tre stycken sjuor (777) så fick man en bonusutdelning, och detta är något som ofta används idag. Du kan också få bonus om du i början av spelet får en spader knekt och ett spader ess.

Spelet nämns för första gången i skrift av den spanska författaren Miguel de Cervantes som skrev Don Quijote. Cervantes spelade själv spelet och i hans berättelse "Rinconete y Cortadillo" nämns några personer som är skickliga på att fuska i ventiuna (spanska för tjugoett). Idag har blackjack etablerat sig online och du kan spela detta fascinerade spel i mobilen. Till skillnad mot när Cervantes spelade så är det nu kunskap och strategier som ökar dina vinstchanser.

Tips för att vinna

Först och främst, bestäm dig för hur mycket du tänker satsa. Denna strategi hindrar dig från att hamna i en spiral där du försöker jaga tillbaka eventuella förluster. Lär dig de grundläggande principerna och testa spelet gratis så att du förstår hur spelet fungerar innan du börjar satsa pengar. Det räcker med att värdet på din hand är högre än dealerns totala handvärde. Dock förlorar du om du får mer än summan 21. Ett ess kan räknas som antingen 1 eller 11, alla klädda kort; knekt, dam och kung värderas till 10, medan alla andra kort i kortleken har samma värde som siffran som står på kortet.

Välj blackjack-bord med en lämplig satsningsgräns för din spelkassa. Om du väljer en bord med en hög minimisatsning i förhållande till din spelkassa så kan du endast spela några fåtal händer. Då är det bättre att hitta ett bord med en låg gräns så att du kan spela under en lägre tid för dina pengar. En regel är att minimisatsningen inte bör vara mer än 5 % av spelkassan.

Oddsen för at bli "tjock"

Att förstå oddsen för att bli "tjock" är viktigt. Låt oss säga att du har "21" på handen, oddset att bli "tjock" om du tar ett kort till är då 100 %. Med andra ord, du blir "tjock" om du tar ett kort till. Men om du har ett värde på handen som är 11 eller mindre så är sannolikheten att du blir "tjock" om du tar ett kort till 0 %. Du kan därmed lugnt ta ett kort till. Att se och förstå sannolikheten för att bli "tjock" är första steget mot att lyckas i detta fascinerande spel. Att bli "tjock" innebär att du förlorar.

Sko-spel och handspel

Sko-spel och handspel är två olika sätt att dela ut korten. Sko-spel innebär att spelarens kort handlas uppåtvända. I dessa spel används oftast 6 eller 8 kortlekar. Om handspel används så ges korten till spelaren ut nedåtvända. I dessa spel används 1 eller 2 kortlekar.

Om du är nybörjare så är det bra att börja med sko-spel eftersom dealern och andra spelare kan hjälpa dig med frågor. När du har mer erfarenhet så är det fördel att byta till ett spel med ett mindre antal kortlekar. Mindre antal kortlekar ökar din fördel. Kontrollera dock reglerna när du spelar med få antal kortlekar eftersom de ibland ändras.

Chans och skicklighet

Blackjack kombinerar chans och skicklighet vilket gör det unikt från de flesta andra gamlingsspel där tur spelar en avgörande roll. Erfarenhet och dagsform spelar också in och även om det inte går att garantera vinst så kan en onlinespelare utveckla sina kunskaper och spelstrategier. Lycka till i detta spännande och underhållande spel.